Meer informatie? Neem gerust contact op!

Elganan Jelsma, 06-54 300 530, 

Azaleastraat 2, 1214 CG Hilversum

info@elganan.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! (voor mobiel: onderaan de pagina)Informatie over mijn eigen werk als beeldend kunstenaar, maar ook voor werkzaamheden van mijn projectbureau.

Biografie:

 • Advies
 • Bemiddeling
 • Tentoonstellingen maken
 • Vormgeving
 • Kunstproducten in opdracht
 • Creëren van tijdelijke galerie of expositieruimte
 • Producten Elganan en/of PubArt
 • Recensies

CV:

Opleidingen:

 • Kunsten, cultuur en Media (Kunst en Kunstbeleid) Rijksuniversiteit Groningen
 • Kunstacademie Kampen
 • Lerarenopleiding tekenen/handvaardigheid Zwolle
 • Ondernemersvaardigheden
 • Interieur-architectuur

Werkervaring:

 • Cultureel Manager Waterliniemuseum Fort bij Vechten  (2016-2020 en 2021-2023)
 • Museumdirecteur Huizer Museum (2004-2014)
 • Projectleider
 • Vormgever
 • Tentoonstellingmaker, curator
 • Beeldend kunstenaar
 • Docent tekenen, CKV
 • Productontwikkelaar (kaartspellen, museumartikelen, borduurpakketten, catalogi, enz.)
 • Coördinator tentoonstellingsruimte (1998-2003)
 • Bestuurder (voorzitter AKKV 2014-2022, secr. Gooise Kunstkring 2005-2015, secr. St.Huis van de Kunsten 2010-2015)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Ik ben actief in de kunst- en cultuurwereld. Zowel organisatorisch en receptief als productief. Ik vind met name de cross-over mogelijkheden tussen de diverse disciplines interessant. Ik wil me dan ook niet bepreken, maar in de breedte actief zijn. Als ambassadeur van kunstenaars ga ik graag in dialoog met kunstenaars en publiek.

Het thema in mijn eigen werk als beeldend kunstenaars is met name de mens. Ik werk in verschillende technieken en formaten, ik schilder met acrylverf, teken met krijt, op papier, karton en doek. Het werk is vaak heel kleurrijk. In mijn grafische werk, de zeefdrukken en linosneden laat ik zoveel mogelijk weg en beperk mij in vorm en kleur. Met mijn kunst wil ik 'mooi' en interessant werk tonen, een discussie losmaken en/of de kijker 'raken'. Ik vind dat kunst iets 'open' moet laten, de kijker ruimte moeten geven voor zijn eigen interpretatie, gedachten en inzichten.

"De fascinatie voor de mens en het menselijk handelen vormt een rode draad door haar werk. Haar bevlogenheid en overtuigingskracht passen bij de expressionistische manier van werken." citaat van Wim van der Beek

Tentoonstellingen op diverse locaties gerealiseerd:

Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten, Comenius Museum, het Meertens Instituut, Zonnestraal, Huizer Museum, Brinkhuis Laren, diverse bibliotheken, enz.

Thema's als: Labyrint, Wereldbeeld, Militaire kleding (duurzaam, circulair), Water, Klederdracht, Ziel&Zaad, Licht, Alternatieve geneeswijzen, Natuur, Beschermheiligen, Ode aan Vincent van Gogh, Lezende vrouwen, Maria, De Moederschool, Inslag (weven), Religieuze objecten, enz.

Speciaal zijn ook de Kinder Doe Exposities. Zie ook de website: www.kindertentoonstellingen.nl

- De Waanzinnige Boomhut

- Nurdius Maximus

- Onder water in het Rampjaar (Oude Hollandse Waterlinie)

Of volg mij op Facebook, Twitter, Instagram en/of LinkedInhttps://www.linkedin.com/in/elganan

https://www.instagram.com/elgananjelsma/

 
E-mailen